Επικοινωνία:   τηλέφωνο: 210.555.1622,  fax: 210.555.1623,  e-mail: info@acsys.gr

Μοτέρ για ανοιγόμενες γκαραζόπορτες

Ανοιγόμενη θύρα

Οι μηχανισμοί για ανοιγόμενες αυλόθυρες (μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες)) που διαθέτουμε, μπορούν να λειτουργούν ως τηλεχειριζόμενοι, με χειρισμό από μπουτόν ή μπουτόν-κλειδί κλπ.

Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με μεγάλη σειρά από εξαρτήματα (πχ φωτοκύτταρα ασφαλείας, φανούς ειδοποίησης, ηλεκτρικές κλειδαριές κλπ) για να καλύψουν τις απαιτήσεις λειτουργικότητας και ασφάλειας οποιασδήποτε εγκατάστασης.Τιμές

Τιμές για τα περισσότερα από τα μοτέρ για ανοιγόμενες γκαραζόπορτες που διαθέτουμε θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα στη σελίδα:
- Σετ αυτοματισμού για ανοιγόμενες γκαραζόπορτες

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε επίσης τιμές για παρελκόμενα όπως τηλεχειριστήρια, φωτοκύτταρα ασφαλείας, φανούς ειδοποίησης λειτουργίας, μπουτονιέρες, κλειδομπουτονιέρες, ηλεκτρικές κλειδαριές, στοπ ανοιχτής και κλειστής θέσης κλπ


Κατασκευαστές - Προμηθευτές

Διαθέτουμε μηχανισμούς ανοιγόμενων θυρών της εταιρέιας MPC Automazioni κατάλληλους να αυτοματοποιήσουν κάθε μεγέθους (μέχρι μήκος φύλλου 7 m) και συχνότητας χρήσης ανοιγόμενη αυλόπορτα και καγκελόπορτα.MPC Automazioni

Γραμμικοί μηχανισμοί - Ηλεκτρομηχανικοί - Μονοφασικοί
MPC SW400
MPC SW400Μηχανισμοί για ανοιγόμενες αυλόπορτες και γκαραζόπορτες με μήκος έως 3 μέτρα (ανά φύλλο), κατάλληλοι για οικιακή και εμπορική χρήση.230 VAC
MPC SW600
MPC SW600Μηχανισμοί για ανοιγόμενες αυλόπορτες και γκαραζόπορτες με μήκος έως 4 μέτρα (ανά φύλλο), κατάλληλοι για οικιακή και εμπορική χρήση.230 VAC
 


Βασικές κατηγορίες μηχανισμών

Μία πρώτη κατηγοριοποίηση των μηχανισμών συρόμενων θυρών γίνεται με τον τρόπο που αυτοί μεταδίδουν την κίνηση στο θυρόφυλλο. Με βάση αυτή διακρίνουμε τους εξής τύπους (αναφορικά τουλάχιστον με τους μηχανισμούς που εμείς διαθέτουμε):

 • Γραμμικοί μηχανισμοί ή “μπράτσα” ή “βραχίονες”. Ο μηχανισμός εγκαθίσταται ώστε να δημιουργεί ένα τρίγωνο με γωνίες τον άξονα των μεντεσέδων και τα δύο σημεία άρθρωσης του μηχανισμού (στην κολόνα και στο θυρόφυλλο). Κατά την λειτουργία του εκτελεί μία ευθύγραμμη κίνηση και κατ' αυτό τον τρόπο μεταβάλει το μήκος της μίας πλευράς του τριγώνου (την απόσταση από το σημείο άρθρωσης του μηχανισμού στην κολόνα έως το σημείο άρθρωσης του μηχανισμού στο θυρόφυλλο) και άρα κινεί το θυρόφυλλο. Η συγκεκριμένη κινηματική συμπεριφορά συνεπάγεται το γεγονός ότι η ταχύτητα ανοίγματος/κλεισίματος της πόρτας δεν μπορεί εύκολα να εκφραστεί σε γωνία ανά μονάδα χρόνου (όπως πχ 5°/sec) αφού παίζει μεγάλο ρόλο η γεωμετρία του τριγώνου αυτού. Για την ακρίβεια, η ταχύτητα δεν είναι καν σταθερή στη διάρκεια της διαδρομής. Για τον λόγο αυτό, οπότε ο κατασκευαστής συνήθως δίνει την γραμμική ταχύτητα του μηχανισμού ενώ προδιαγράφει και το “ιδανικό” τρίγωνο ώστε ο μηχανισμός να μπορεί να ασκήσει την δύναμη που πρέπει. Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας, οι γραμμικοί μηχανισμοί χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:
  • Ηλεκτρομηχανικοί. Σχεδόν πάντα έχουν έναν κοχλιωτό άξονα που περιστρέφεται από τον ηλεκτροκινητήρα, μετακινώντας το σημείο άρθρωσης του μηχανισμού στο θυρόφυλλο εμπρός ή πίσω ανάλογα με τη φορά περιστροφής (“βιδώνοντας” ή “ξεβιδώνοντας” δηλαδή). Πρόκειται για φθηνότερους μηχανισμούς σε σχέση με τους αντίστοιχους ηλεκτροϋδραυλικούς.
  • Ηλεκτροϋδραυλικοί. Εδώ ένα υδραυλικό έμβολο διπλής ενέργειας μετακινεί το σημείο άρθρωσης του μηχανισμού στο θυρόφυλλο εμπρός ή πίσω. Είναι πιο ακριβοί αλλά έχουν μεγαλύτερη μέγιστη συχνότητα χρήσης, μεγαλύτερη μακροζωία, αθόρυβη και ομαλή λειτουργία ενώ λόγω της μεγαλύτερης δύναμης που αποδίδουν έχουν μικρότερες απαιτήσεις χώρου εγκατάστασης (μικρότερο τρίγωνο) και μπορούν να κινήσουν και πολύ μεγάλα θυρόφυλλα.
 • Αρθρωτοί μηχανισμοί ή “αρθρωτοί βραχίονες” ή “καραγκιόζηδες”. Ο μηχανισμός περιστρέφει έναν άξονα ο οποίος αποτελεί την μία άρθρωση ενός αρθρωτού μηχανισμού 3 σημείων. Η δεύτερη άρθρωση είναι ο “αγκώνας” του μηχανισμού και η τρίτη είναι το σημείο άρθρωσης του στο θυρόφυλλο. Χρησιμοποιούνται κυρίως όταν δεν είναι δυνατό ή εύκολο να εγκατασταθεί γραμμικός μηχανισμός επειδή η απόσταση της θέσης εγκατάστασης του μηχανισμού από το επίπεδο της κλειστής πόρτας είναι πολύ μεγάλη. Και πάλι η κινηματική είναι αρκετά περίπλοκη, οπότε ο κατασκευαστής συνήθως δίνει την γωνιακή ταχύτητα του μηχανισμού ενώ προδιαγράφει και την “ιδανική” θέση εγκατάστασης ώστε ο μηχανισμός να μπορεί να ασκήσει την δύναμη που πρέπει.
 • Υποδαπέδιοι μηχανισμοί. Ο μηχανισμός περιστρέφει έναν άξονα ο οποίος αποτελεί την μία άρθρωση μίας ράβδου. Η άλλη πλευρά της ράβδου πιάνει στο κάτω μέρος του θυρόφυλλου με μία άρθρωση-κύλιση (γλίστρα). Χρησιμοποιούνται κυρίως όταν δεν υπάρχει δυνατότητα για εγκατάσταση άλλων τύπων μηχανισμού ή όταν θέλουμε ο μηχανισμός να είναι “αόρατος”. Και εδώ η κινηματική είναι αρκετά περίπλοκη, οπότε ο κατασκευαστής συνήθως δίνει την γωνιακή ταχύτητα του μηχανισμού ενώ προδιαγράφει και την “ιδανική” θέση εγκατάστασης ώστε ο μηχανισμός να μπορεί να ασκήσει την δύναμη που πρέπει.


Επιλέγοντας ένα μηχανισμό ανοιγόμενων θυρώνΑσφάλειαΕάν ακόμη δεν έχετε εγκαταστήσει την πόρτα

Εάν ακόμη δεν έχετε κατασκευάσει την πόρτα σας, τότε καλό είναι να έχετε υπ' όψιν, πέρα από τα παραπάνω, και τα εξής:

 • Οι ανοιγόμενες πόρτες έχουν μία σειρά από μειονεκτήματα απέναντι στις συρόμενες πόρτες:
  • αυτοματοποιούνται δυσκολότερα από τις συρόμενες και με μεγαλύτερο κόστος
  • είναι δυσκολότερο να καλυφθούν αποτελεσματικά με συσκευές ασφάλειας (απαιτούν δύο τουλάχιστον σετ φωτοκύτταρα ασφαλείας για εξασφάλιση ικανοποιητικής ασφάλειας)
  • δεσμεύουν περισσότερο χώρο (σκεφτείτε πόσο κοστίζει η έκταση του οικοπέδου που καλύπτει η πόρτα όταν ανοιγοκλείνει και θα δείτε ότι πιθανόν πρόκειται για μία ακριβή επιλογή)
  • εάν δεν είναι σωστά κατασκευασμένες και στηριγμένες, έχουν την τάση να “κρεμάνε” με τον καιρό
 • Όταν το θυρόφυλλο είναι στην ανοιχτή του θέση, πρέπει να υπάρχει αρκετός “αέρας” ανάμεσα σε αυτό και σε τυχόν τοίχο ή άλλα εμπόδια (η διάσταση C του αντίστοιχου σχήματος). Η ελάχιστη αυτή απόσταση εξαρτάται από τον μηχανισμό που θα εγκατασταθεί.
 • Το θυρόφυλλο δεν πρέπει να απέχει υπερβολικά από το πίσω μέρος της κολόνας ή του τοίχου στήριξης (η διάσταση D του αντίστοιχου σχήματος). Η μέγιστη αυτή απόσταση εξαρτάται από τον μηχανισμό που θα εγκατασταθεί.
 • Οι ανοιγόμενες πόρτες πρέπει να είναι καγκελόπορτες (μην παρουσιάζουν αντίσταση στον αέρα). Εάν η πόρτα παρουσιάζει αντίσταση στον αέρα (είναι “τυφλή”) τότε η εγκατάσταση μηχανισμού καθίσταται προβληματική ή και αδύνατη.
 • Αναλόγως του μήκους των θυρόφυλλων, του εάν η πόρτα παρουσιάζει αντίσταση στον αέρα και του εάν υπάρχει πιθανότητα βανδαλισμού ή παραβίασης, ενδέχεται να απαιτείται η εγκατάσταση ηλεκτρικής κλειδαριάς.
 • Η πόρτα πρέπει να διαθέτει μηχανικά στοπ τόσο στην τελείως ανοιχτή όσο και στην τελείως κλειστή θέση. Εάν η πόρτα είναι δίφυλλη και στην τελείως κλειστή θέση δεν μπορεί να εγκατασταθεί στοπ που να στηρίζεται στο δάπεδο (συνήθως λόγω του ότι το κάτω μέρος των θυρόφυλλων πρέπει να είναι αρκετά ψηλότερα από το δάπεδο επειδή η πόρτα ανοίγει σε ανωφέρεια), τότε δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ηλεκτρικής κλειδαριάς.
 • Η μέγιστη γωνία ανοίγματος είναι περιορισμένη. Για γραμμικούς μηχανισμούς, γενικά δεν μπορεί να ξεπερνά τις 125-130° και η μέγιστη συνιστώμενη είναι 110°. Υπάρχουν μηχανισμοί με δυνατότητα για μεγαλύτερη γωνία ανοίγματος αλλά με δυσκολότερη εγκατάσταση και μεγαλύτερο κόστος.
 • Εάν το πλάτος του ανοίγματος είναι πάνω από 4 m, προτιμήστε μία δίφυλλη πόρτα έναντι μία μονόφυλλης.
 • Για τα ηλεκτρολογικά, δείτε επίσης την ενότητα 'Καλωδιώσεις' καθώς και τα εγχειρίδια του μηχανισμού που επιλέξατε.


Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τον μηχανισμό που ήδη έχετε

Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε τον νέο μηχανισμό στα ίδια σημεία στήριξης που χρησιμοποιήσατε για τον παλιό. Πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσετε τη γεωμετρία εγκατάστασης που προδιαγράφουν τα εγχειρίδια του κατασκευαστή, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει εκ' νέου εγκατάσταση των σημείων στήριξης.Δείτε επίσης

Η ενότητα 'Αυτόματες αυλόπορτες και μπάρες ελέγχου κυκλοφορίας' περιέχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Αξίζει να ρίξετε μία ματιά, ειδικά εάν ακόμη δεν έχετε φτάσει στο στάδιο κατασκευής της ίδιας της πόρτας.

Για όσους επιθυμούν μια πιο τεχνική ανάλυση, η ενότητα 'Γραμμικοί μηχανισμοί (μπράτσα) για ανοιγόμενες θύρες' εστιάζει στη σχέση που έχει το είδος του μηχανισμού και η γεωμετρία της εγκατάστασης, με την λειτουργίας της πόρτας και την αντοχή της σε ανεμοπίεση.

Driven by DokuWiki Recent changes RSS feed
  Στοιχεία επικοινωνίας ACSYS:   / Επωνυμία: ΣΤ ΠΕΠΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ /   / ΑΦΜ: 998118938 /   / ΔΟΥ: Ελευσίνας /   / Ταχυδρομική διεύθυνση: Οδός Ξηροπήγαδου, 19600 Μάνδρα, Αττική, Ελλάδα /   / τηλ: 2105551622 /   / fax: 2105551623 /   / Ωράριο λειτουργίας: από Δευτέρα έως Παρασκευή (εργάσιμες ημέρες - εκτός διακοπών και αργιών) - από 9 το πρωί έως 7 το απόγευμα (09:00-19:00) /   / Γεωγραφικό πλάτος (latitude): 38.061921 N - Γεωγραφικό μήκος (longitude): 23.505152 E /  
  ACSYS - Και καλύτερα, και φθηνότερα ! ™